Ga naar de inhoud
Ekopak header

Services voor
waterbehandeling

Exact afgestemd op uw noden en de kwaliteit van het koelwater levert Ekopak de service, aanpak en producten om uw waterbehandeling in topvorm te houden. Onze ingenieurs komen regelmatig bij u langs om analyses uit te voeren en u te begeleiden richting optimale waterkwaliteit.

Behandeling koelwater en voedingswater

Door het gebruik van water als koelmiddel zijn industriële koelsystemen gevoelig aan corrosie en afzettingen van minerale en organische oorsprong. Dat kan de bedrijfszekerheid en het rendement van uw installatie negatief beïnvloeden.
Daarom houden we de kwaliteit van voedingswater en koelwater op het juiste peil en behandelen we ze op de juiste manier.

Behandeling ketelwater en voedingswater

Verhoogde druk en temperatuur in stoomketels en warmwatersystemen veroorzaken corrosie en afzettingen. Met negatief gevolg voor de bedrijfszekerheid en het rendement van de installatie. Denk aan warmteverlies, productieverlies en technische schade. Daarom is het belangrijk dat voedings- en ketelwater van goede kwaliteit zijn en efficiënt behandeld worden.

Proceswater

Of het nu gaat om koelvloeistof, procesmiddel, oplosmiddel of vervoermiddel, ongeveer elk bedrijf gebruikt water. Die verschillende soorten water noemen we proceswater. Bedrijven willen steeds meer toegang tot alternatieve bronnen voor proceswater zoals oppervlaktewater, grondwater, zeewater en afvalwater. De reden is de stijgende prijs van leidingwater en afvalwaterzuivering. Afgestemd op uw noden en behoeften en de aanwezige waterbron, passen wij de nodige waterbehandeling toe om bruikbaar proceswater te bereiken of te hergebruiken – altijd conform de wetgeving.

Corrosiecontrole

Naast esthetische schade en directe kosten, leidt corrosie tot enorme functionele en productieverliezen. Corrosie wordt vaak niet begrepen en is daarom zo moeilijk beheersbaar. Zelfs binnen één productie unit bestaat er een grote verscheidenheid aan procescondities, soorten installaties en equipment. Daardoor is er een breed scala aan corrosievormen en ontstaansmechanismen.

De Corrosion Control Technology Alliance is een Nederlands-Belgische coalitie van onafhankelijke, gerenommeerde specialisten waarvan Ekopak deel uitmaakt. Zij bundelen hun kennis en werken nauw met elkaar samen om een efficiënte en constructieve oplossing van uw corrosieprobleem te bereiken.

Ultrafiltratie

Ultrafiltratie is een techniek waarmee we bacteriën en virussen uit het water halen. En dit door water onder druk van minimaal 2 bar door een membraan met een poriegrootte tussen 20 nm en 0,1 micron te persen. Gevolg? Virussen en bacteriën blijven achter in het membraan en worden zo uit het water gefilterd.

Legionellabestrijding

Water kan ervoor zorgen dat drinkwater en leidingwater besmet raken met de legionella- of legionairsbacterie, die verantwoordelijk is voor de veteranenziekte en Pontiac-koorts. Infectie bij mensen ontstaat door inademen van waterdruppels besmet met legionella uit bijvoorbeeld een douche of fontein, waarna legionella in de luchtpijp of longen terecht komt. Ekopak is gespecialiseerd in waterbehandeling op maat en zorgt er onder andere voor dat legionella geen kans krijgt om zich in uw leidingen te ontwikkelen.

Desinfectie

Van drinkwater tot water voor industriële toepassingen, Ekopak biedt verschillende methodes om uw water te desinfecteren. Na een grondige analyse van je noden en wensen leveren we de geschikte technologieën en producten om de ziekteverwekkende organismen uit te schakelen. Zo voorkomt u onder andere legionella en andere soorten microbiologische vervuiling.

Corrosiecontrole

Corrosie kan leiden tot onzuiver water. De ijzerdeeltjes die zich afzetten tegen de wand van leidingen als gevolg van corrosie, vormen onder meer de perfecte voedingsbodem voor de legionellabacterie. U doet er dus goed aan corrosie in leidingen te vermijden. Hebt u hulp nodig om de bacterie uit uw leidingsysteem te verwijderen of de aanwezigheid ervan te voorkomen? Ekopak staat u graag bij.


Ook voor uw bedrijfstak

Heel wat bedrijven kunnen hun eigen duurzame waterbeheer verbeteren dankzij de diensten van Ekopak. Hieronder vindt u drie bedrijfstakken waarin we sterk actief zijn. Hebt u een totaal andere activiteit, maar doet u graag een beroep op ons? Neem contact op.

Ekopak ontwikkelt voor iedere voedingsbranche het geschikte water conform de wetgeving. Afhankelijk van de aanwezige waterbron en uw eisen passen wij de nodige waterbehandeling toe om bruikbaar proceswater te bereiken of te hergebruiken. Via omgekeerde osmose en andere systemen zorgt Ekopak voor de aanmaak van water voor specifieke doeleinden zoals brouwerijwater, proceswater en spoelwater.

Ekopak zorgt voor veilige en betrouwbare systemen om het water te desinfecteren en biedt een secure opvolging om de continue waterkwaliteit te garanderen. Na grondig onderzoek van uw eisen schakelen we dankzij de geschikte technologieën en producten alle ziekteverwekkende organismen uit. Altijd conform de strikte richtlijnen voor de waterkwaliteit in de medische sector. Ook staan wij in voor een complete oplossing tegen legionella en andere soorten microbiologische vervuiling.

Ekopak is gespecialiseerd in industriële waterbehandeling en biedt de perfecte oplossing voor elke industriële toepassing van water. Wij zorgen voor voedingswater, ketel- en koelwater van goede kwaliteit. Door middel van elektro de-ionisatie kan dat uiterst betrouwbaar, efficiënt en milieuvriendelijk. Ook plaatsen en houden we uw machinepark, apparatuur en installaties in goede conditie. Wij garanderen een optimale bedrijfszekerheid en hoog rendement van uw installatie op een kostenefficiënte manier.

Ekopak
On-site services nodig?
Contacteer ons