Ga naar de inhoud
Ekopak header

Environmental, Social & Governance

Dankzij Ekopak staan bedrijven sterker als het gaat over Environmental, Social en Governance (Milieu, Maatschappij en Governance). We maken hun ESG-ambities in de eerste plaats waar door onze eigen activiteiten. En we werken ook samen met de internationale organisatie Water.org.
Daarnaast onderschrijven we met onze activiteiten en diensten een groot aantal van de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties.
Klein meisje drinkt water uit de kraan

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

Ekopak onderschrijft de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDGs) zoals die in 2015 zijn aangenomen door de Verenigde Naties. Tot 2030 vormen de 17 SDGs, die gekoppeld worden aan 169 targets, een actieplan om de mensheid te bevrijden van armoede en de planeet terug op de koers richting duurzaamheid te plaatsen. Economische, sociale en ecologische aspecten zijn in dat actieplan ondeelbaar en reflecteren de drie dimensies van duurzame ontwikkeling.

ESG Integratie binnen Ekopak

Bij Ekopak werken we actief samen met leveranciers, partners en gemeenschappen om eerlijke en ethische bedrijfspraktijken te garanderen. We integreren ESG in elk facet van onze activiteiten. Naast respect voor onze planeet, is respect voor onze werknemers van het grootste belang. We koesteren een inclusieve en ondersteunende omgeving die diversiteit, gelijkheid en inclusie waardeert. Meer details over onze inzet voor de planeet en voor onze verschillende stakeholders vindt u in onze bedrijfspolicies.

Vrouwen vullen kruiken met water uit de rivier

Doelen die voor ons belangrijk zijn

Voor Ekopak in het bijzonder zijn de onderstaande doelen belangrijk. We betrekken onze klanten er nauw bij en geven zo bedrijven de kans om hun ESG-ambities waar te maken. In ons geïntegreerd jaarverslag vindt u meer informatie omtrent onze duurzaamheidsdoelstellingen.

Onze duurzaamheidspijlers

Symbolen van enkele duurzaamheidspijlers: Climate action. Inudstry, innovation and infrastructure, clean water and sanitation
Symbolen van enkele duurzaamheidspijlers: Responsible consumption and production, decent work and economic growth.
Symbolen van enkele duurzaamheidspijlers: Quality education, Good health and well-being.
Symbolen van enkele duurzaamheidspijlers: Climate action, Good health and well-being.