Ga naar de inhoud
Ekopak header

Purpose-driven
mission statement

Bij Ekopak geloven we dat we als bedrijf een verantwoordelijkheid hebben tegenover onze medewerkers, onze maatschappij en onze planeet. We erven de planeet niet van onze ouders, we lenen ze van onze kinderen. Water – en vooral het recycleren en herwaarderen ervan – stuwt de circulaire economie van de toekomst voort.
Wereldbol valt in het water

Missie

Door constante innovatie wil Ekopak hét toonaangevende bedrijf zijn als het gaat over waterbesparing en waterrecyclage. Duurzaam water is voor ons de stuwende kracht van een circulaire economie.
We gaan voor een sterke groei en spelen onze rol in de maatschappij ten volle. We doen er alles aan om watertekort in die wereld tegen te gaan en iedereen de toegang te verschaffen tot gezond en drinkbaar water.

Ons doel: het bereiken van 100% watercirculariteit binnen de industrie en het waarborgen dat drinkwater wereldwijd continue beschikbaar blijft.

Waarom?

Ons doel is om van de wereld een betere plaats te maken voor toekomstige generaties. Kostbaar drinkwater wordt steeds schaarser. Het recycleren en herwaarderen van dit kostbare goed speelt een cruciale rol in de circulaire economie van de toekomst.

Hoe?

Duurzaamheid, innovatie en sociaal engagement staan centraal in alles wat we creëren en ontwikkelen. Zo willen we bedrijven helpen om hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen en hen te transformeren naar factories of the future.

Wat?

Ekopak voorziet mobiele, decentrale productieunits, die wereldwijd inzetbaar zijn. We ontwerpen, bouwen en beheren innovatieve watermanagementsystemen die water recycleren en herwaarderen uit alternatieve bronnen zoals hemelwater, oppervlaktewater en afvalwater. Zo willen we voor bedrijven en particulieren zowel een ecologische als een economische besparing realiseren.


Kernwaarden

Ekopak werkt helder, eerlijk, innovatief en vooruitziend. We bieden iedereen die bij Ekopak betrokken is zoveel mogelijk transparantie over onze activiteiten, medewerkers, ambities, intenties en resultaten.

Helder

Een duidelijke bedrijfsvoering zit ons bedrijf als gegoten. Daarom bieden we iedereen die bij Ekopak betrokken is zoveel mogelijk transparantie over onze activiteiten, medewerkers, ambities, intenties en resultaten. Een heldere flow hoort bij onze manier van zakendoen.

Eerlijk

Ekopak gaat uitdagingen met open vizier tegemoet. Elk bedrijf, elke situatie en elke regio zijn anders. Daarom zijn we het onze klanten en onszelf verplicht open kaart te spelen over wat mogelijk is en wat niet. Die houding vindt u ook terug in de communicatie over ons bedrijf.

Innovatief

Waterrecuperatie en waterrecyclage hebben nog een lange weg te gaan. Gelukkig maar, want we willen met Ekopak in onze sector steevast een voortrekkersrol spelen. Dat hebben we tot nu toe consequent gedaan en in de toekomst zullen we met nog meer verfijnde innovaties uitpakken.

Vooruitziend

Met de 24/7 monitoring van onze oplossingen bij klanten zijn we meer dan wie ook bezig met het hier en nu. Maar toch richten we de blik altijd vooruit. Want wat vandaag werkt, moet morgen beter werken. En wie ambitie heeft, kan niet anders dan die zo snel mogelijk waar te maken.


“We erven de planeet niet van onze ouders, we lenen ze van onze kinderen. Daarom willen we van de wereld een betere plaats maken voor toekomstige generaties.”

Pieter Loose, CEO EKOPAK Sustainable Water
Pieter Loose, CEO Ekopak Sustainable Water