Ga naar de inhoud
Ekopak header
  • Ekopak
  • Groene energie en biogasvalorisatie

Groene energie en biogasvalorisatie

Waterhergebruik/REUSE heeft een enorm potentieel voor de duurzame productie van energie. Sommige industrieën produceren afval met hoge concentraties organische verontreinigingen: ze zijn daardoor in staat om biogas te genereren dat volledig in de energiebehoefte van hun fabriek voorziet.

Raptor plant GWE

Waste-to-energy

Industriële bedrijven kiezen steeds meer voor Waste-to-Energy (WtE) of Energy-from-Waste (EfW). Biomassa omvat een diverse mix van afval uit organisch materiaal en kan fungeren als een waardevolle hernieuwbare energiebron.

Het kan variëren van dierlijk afval en plantaardig materiaal tot landbouwafval en organische componenten van gemeentelijk en industrieel afval.

Expertise in groene energie

Groene energie of hernieuwbare energie wordt opgewekt uit natuurlijke, hernieuwbare bronnen. De meest gekende zijn wind- en zonne-energie. Maar wist je dat waterkracht en biomassa ook hernieuwbare bronnen zijn?

Ekopak biedt oplossingen om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de energie die voortkomt uit de waterprocessen. Sinds 2023 opereert het bedrijf Global Water & Energy (GWE) onder de vleugels van Ekopak. GWE is expert in oplossingen voor de behandeling van industrieel afvalwater én de productie van groene energie.

Biogasvalorisatie

Door biomassa om te zetten in energie verkleint u de ecologische voetafdruk van uw bedrijf en vermindert u de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Dat is mogelijk door biogasvalorisatie. Verloopt dit proces onder gecontroleerde omstandigheden, dan kan het geproduceerde biogas veilig worden opgevangen en gebruikt.

Biogasbranders

Maak gebruik van de meer dan 30 jaar praktische ervaring van GWE in het toepassen van  biogas als brandstof. Al onze biogasbranderaanpassingen zijn zo geregeld dat het geproduceerde biogas te allen tijde als brandstof gebruikt wordt – zonder een gashouder in te zetten, wat duur en gevaarlijk is.

Bovendien kan GWE branders en ketelaanpassingen aanbieden om het geproduceerde biogas in enkelvoudige en meervoudige brandstofopstellingen te gebruiken.

Soorten biogasfakkels

GWE biedt vier verschillende types fakkels:

  • Elevated Flare of Candlestick-Type: eenvoudige, goedkope fakkel met vrije, zichtbare, ‘verheven’ vlam.
  • Shielded Flare: grotendeels verborgen vlam binnen een ‘schild’.
  • Ground of ‘Enclosed’ Flare: een fakkel waarbij de vlam brandt binnen een roestvrijstalen schoorsteen. Een onzichtbare vlam, tweestapsontsteking en verbranding op hoge temperatuur zijn belangrijke kenmerken. Wanneer strikte emissieniveaus vereist zijn, moet een grondfakkel worden gebruikt.
  • Portable Flare: draagbare fakkel geïnstalleerd in een container of op een skid gemonteerd voor de draagbaarheid.
Generatoren voor groene energie

Biogas kan worden gebruikt als brandstof in elektrische generatoren die bestaan uit een standaard voor een op biogas aangepaste dieselmotor en een dynamo. Dergelijke stroomgeneratoren zijn verkrijgbaar in verschillende vermogens, van kleine eenheden van minder dan 100 kW tot wel 1700 kW.

U vindt op de website van GWE meer info over biogasvalorisatie.

Ekopak

Is biogas­valorisatie en de productie van groene energie een oplossing voor uw bedrijf?

Contacteer ons