Ga naar de inhoud
Ekopak header

Water­behandeling met duurzaam karakter

Ekopak biedt een gespecialiseerd aanbod in industriële waterbehandeling met een duurzaam karakter. Ons doel is om de industrie af te koppelen van het drinkwaternet en zo 100% watercirculariteit binnen de industrie te bereiken. Daarnaast willen we ook waarborgen dat drinkwater wereldwijd continu beschikbaar blijft.

 • Proceswater voor de industrie
 • Drinkwater wereldwijd

Proceswater voor de industrie: beste fit-for-purpose

Als klant krijgt u van Ekopak de beste ‘fit-for-purpose’ tussen het gerecycleerd proceswater en de productieprocessen. Aan de hand van een audit die we samen uitvoeren, gaan we aan de slag: we identificeren niet alleen oplossingen maar optimaliseren ook uw huidige installatie.

Levering van duurzaam, gerecycleerd water.

Volledige ontzorging op vlak van waterbehandeling: van installatie tot onderhoud.

Oplossingen om uw huidige systemen te verbeteren: innovatieve, op maat gemaakte technologieën.


Volledige ontzorging waterbeheer met Water-as-a-Service

Bent u op zoek naar een volledige ontzorging van uw waterbeheer? Maak dan kennis met onze formule Water-as-a-Service® (WaaS), een service op maat van bedrijven. Dankzij WaaS hebt u de zekerheid dat u altijd permanent water van optimale kwaliteit hebt, geproduceerd op een duurzame manier.

Containerized oplossing

Onze waterbehandelingsinstallaties worden op de site van de klant geïnstalleerd. Hebt u hiervoor niet de nodige infrastructuur? Ga dan voor onze ‘containerized’ oplossing. Onze oplossing in containers omvat een snelle en efficiënte opbouw van de installatie in het hoofdkantoor van Ekopak, eenvoudig transport en minimale opbouw bij de klant zelf. De waterbehandelingsinstallaties kunnen over de hele wereld snel geïmplementeerd worden.

Mobiel testlab ‘R&D On Tour’

Kent u het mobiele testlab ‘R&D On Tour’ van Ekopak? Daarmee komen we direct ter plaatse bij onze klanten om wateronderzoek te doen en piloottesten uit te voeren. Aan de hand van de resultaten beslissen we welke technologieën het best geschikt zijn om het water op het niveau van proceswater te krijgen.


Reduce. Reuse. Revalue.

Bedrijven – vooral in waterintensieve sectoren zoals voeding, textiel, farma, chemie – worden gedwongen een duurzame oplossing te vinden. Ze lopen het risico voor een blue-out te staan: het risico om op kritieke momenten zonder water te zitten. Ekopak biedt concrete oplossingen aan om waterverbruik te reduceren, afvalwater te zuiveren en te recycleren tot ultrapuur water. Dit onder het motto ’Reduce. Reuse. Revalue.’ Het leidt tot een constante beschikbaarheid van water, levensbelangrijk voor veel bedrijven.

Reduce

We maken het mogelijk miljoenen liter water te besparen. Dat is voor bedrijven en particulieren zowel ecologisch als economisch interessant.

Reuse

We ontwerpen, bouwen en beheren watermanagementsystemen voor het hergebruik van alle soorten water: hemelwater, oppervlaktewater en waste water.

Revalue

We leveren grote inspanningen voor onderzoek en ontwikkeling, omdat we door voortdurend te innoveren nog veel meer water kunnen herwaarderen.


Drinkwater wereldwijd dankzij mobiele productieunits

Op aarde hebben 1 op de 9 personen vandaag thuis geen toegang tot veilig drinkwater. Deze waterschaarste beïnvloedt de gezondheid van meer dan een derde van de wereldbevolking. Veel afgelegen gebieden hebben geen toegang tot schoon water, ook al zijn er vaak waterbronnen in de buurt die gebruikt zouden kunnen worden om water te produceren. Ekopak wil deze situatie verbeteren door mobiele, gedecentraliseerde drinkwaterunits te leveren.

 • Veilig drinkwater
  De Ekopak productieunits zetten oppervlaktewater of water van andere bronnen om tot drinkwater.
 • Monitoring op afstand
  De prestatie van deze units wordt 24/7 van op afstand bewaakt via een satellietverbinding. Deze verbinding stelt ons in staat om storingen tijdig op te sporen en preventief onderhoud aan de installatie uit te voeren.
 • Off-grid
  De Ekopak productieunits vereisen geen aansluiting op het elektriciteitsnet. Via zonnepanelen en een windturbine wordt een batterij geladen die de volledige installatie van stroom voorziet.

Er is niet alleen ons engagement om wereldwijd drinkbaar water te voorzien aan de hand van onze mobiele waterunits. We werken ook nauw samen met de organisatie Water.org. Via het initiatief Save water, Give water moedigen we onze klanten aan om te doneren en zo gezinnen in waterarme gebieden van veilig water te voorzien.

Pieter Loose, CEO
Ekopak

Welke professionele oplossing voor water­­behandeling is het meest geschikt voor uw bedrijf?

Contacteer ons