Ga naar de inhoud
Ekopak header
  • Ekopak
  • Afvalwaterbehandeling

Afval­water­behandeling

Afvalwater behandelen is een doeltreffende strategie om de waterschaarste aan te pakken en resoluut te kiezen voor een duurzame bedrijfsvoering. In plaats van afvalwater simpelweg te lozen in het milieu, wordt het voortaan behandeld of hergebruikt voor verschillende doeleinden.

Diverse methodes afvalwaterbehandeling

Ekopak implementeert effectieve afvalwaterzuiveringssystemen binnen uw bedrijf. We maken in afvalwaterbehandeling een onderscheid tussen:

Primaire behandeling van afvalwater

Biologische behandeling is niet altijd de beste, of in ieder geval niet de volledige oplossing voor alle industriële afvalwatertoepassingen. Het brede scala aan mogelijke verontreinigingen in industriële afvalwaterstromen vereist soms de inzet van verschillende fysisch-chemische behandelingsstappen om de verontreinigingen te verwijderen.

Anaërobe behandeling van afvalwater

Anaerobe afvalwaterbehandeling is een biologisch proces dat wordt gebruikt om afvalwater te behandelen zonder zuurstof.

Aërobe behandeling van afvalwater

Aerobe afvalwaterbehandeling is een biologisch proces waarbij zuurstof wordt gebruikt om afvalwater te behandelen.


Biogasvalorisatie

U kunt niet alleen deze verschillende types van afvalwaterbehandeling toepassen. Het is ook mogelijk de ecologische voetafdruk van uw bedrijf te reduceren via biogasvalorisatie. Door uw organische afvalstromen en slib afkomstig van de afvalwaterzuivering om te zetten in groene energie vermindert u uw afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Ontdek meer over onze oplossingen voor groene energie.


Onze expertise in afvalwaterbehandeling

Sinds 2023 maakt het bedrijf Global Water & Energy (GWE) deel uit van Ekopak Sustainable Water. GWE is dé expert in de behandeling van industrieel afvalwater en de productie van groene energie.
In de afgelopen 25 jaar heeft GWE een breed scala aan geavanceerde anaerobe, aerobe en fysisch-chemische behandelingstechnologieën ontwikkeld voor een groot aantal verschillende industrieën.

Dankzij deze acquisitie is Ekopak uitgegroeid tot een full solution partner en wereldspeler op het vlak van waterhergebruik.

Ekopak

Welke oplossing is het meest geschikt voor de afvalwater­behandeling van uw bedrijf?

Contacteer ons