Ga naar de inhoud
Ekopak header

Ekopak News Splash 5

We brengen je het laatste Ekopak nieuws met deze Ekopak News Splash. Ontdek hieronder updates over ons bedrijf, onze projecten en watergerelateerd nieuws.👇

Logo E.ON

Doseerunit en ultrapuur waterinstallatie voor E.ON, België

Ekopak zal een doseerunit bouwen voor de Waste-to-Energy centrale bij Imerys in Willebroek, die wordt uitgebaat door E.ON. De doseerunit zal twee opslagvaten met dubbelmembraanpompen bevatten en zal gebruikt worden voor de behandeling van het voedingswater van een stoomketel. Bij dit project zal CallensVyncke instaan voor de bouw van de ketel. De opstart is voorzien voor 2025. Lees meer in het persbericht van E.ON.

Daarnaast zal Ekopak voor E.ON ook een installatie voor ultrapuur water ontwikkelen, die in het najaar operationeel zal zijn.

Upgrade aerobe behandeling bij Myanmar Brewery, Myanmar

Global Water & Energy, dat deel uitmaakt van Ekopak, gaat de aerobe behandeling upgraden van haar bestaande afvalwaterzuiveringsinstallatie bij Myanmar Brewery.

In 2017 voerde GWE een turnkey project uit, bestaande uit een voorbehandeling, een anaerobe en aerobe behandeling en een finale desinfectie van het effluent. Myanmar Brewery schakelt nu opnieuw de expertise van GWE in voor een upgrade van de installatie. 


Afvalwaterbehandelingsinstallatie bij Myanmar Brewery.

Poster Singapore International Water Week

Singapore International Water Week

We nemen met Water-as-a-Service Asia (WaaS Asia) deel aan de Singapore International Water Week (SIWW). Bezoek onze beursstand, in samenwerking met Flanders Investment and Trade, van 19 tot 21 juni!

SIWW is een wereldwijd platform voor het delen en co-creëren van innovatieve water-, kust- en overstromingsoplossingen om zo de uitdagingen van het klimaat aan te gaan.

Wist je dat WaaS Asia onlangs is opgericht met als doel ons WaaS-bedrijfsmodel uit te breiden naar Zuidoost-Azië? WaaS Asia is een joint venture tussen Ekopak, Vyncke NV en Dhr. Saku Rantanen.


d’Arta gaat voor duurzaam waterbeheer

Ontdek onze full-scale installatie met dNF membranen van NX Filtration voor d’Arta!
d’Arta is een Belgisch familiebedrijf dat wereldwijd actief is in de ontwikkeling, verwerking en distributie van vriesverse producten. Met de installatie van Ekopak kon d’Arta haar proceswatercapaciteit verhogen en daarbij aanzienlijke waterbesparingen realiseren.