Ga naar de inhoud
Ekopak header
  • Ekopak
  • d’Arta gaat voor duurzaam waterbeheer

d’Arta gaat voor duurzaam waterbeheer

d’Arta is een Belgisch familiebedrijf dat is uitgegroeid tot een wereldspeler in het ontwikkelen, verwerken en commercialiseren van vriesverse producten zoals groenten, fruit, kruiden en kant-en-klare (bij)gerechten.

Duurzaamheid is een fundamenteel onderdeel van de manier waarop d’Arta haar dagelijkse activiteiten beheert. Waterbeheer is hier een belangrijk aspect in.

55% stadswater besparing

Water is cruciaal tijdens het productieproces van d’Arta. Er zijn verschillende toepassingsgebieden zoals wassen, schillen, stomen, blancheren, etc. Dit zorgt ervoor dat de bedrijfssite in Ardooie een gemiddeld waterverbruik voor hoogwaardige toepassingen van 300 000 m³ /jaar heeft.

“Tijdens de zomermaanden hadden wij op een bepaald moment een tekort aan proceswater. Dankzij de overschakeling naar duurzame waterontijzering- ontharding via een Ekopak installatie op regen- en putwater, kunnen we nu als bedrijf 55% stadswater besparen. Bijkomend werd een systeem opgezet om 30% van ons afvalwater te hergebruiken in het productieproces, dit via UF/RO op het effluent.” 

– Steven Laridon, HSE Manager bij d’Arta


Ekopak installatie – wereldwijde inzetbaarheid

De gecontaineriseerde installaties van Ekopak zijn snel en wereldwijd inzetbaar. Naast de installatie in België, doet d’Arta voor zijn vestigingen in Engeland en Portugal ook beroep op Ekopak, telkens met regenwater als bron.

Bij d’Arta werd eveneens gebruik gemaakt van de R&D on Tour. Met dit mobiele testlabo kan Ekopak direct ter plaatse bij de klant wateronderzoek doen en piloottesten uitvoeren. Ekopak zet volop in op innovatieve technologieën om een continue duurzame waterbevoorrading te garanderen.


Ontdek enkele van onze andere projecten: