Ga naar de inhoud
Ekopak header
  • Ekopak
  • Ekopak News Splash 1.

Ekopak News Splash 1.


2024 wordt een opmerkelijk jaar. We brengen je het laatste Ekopak nieuws met deze Ekopak News Splash. Ontvang updates over ons bedrijf, onze projecten en watergerelateerd nieuws. Let’s dive in 👇 

Succesvolle afronding installatie

Voor de elektriciteitscentrale van Engie Rodenhuize (Gent) hebben we met succes een WaaS-installatie (Water-as-a-Service) geïnstalleerd.

De oorspronkelijke demineralisatie-installatie was aan het einde van haar levensduur, bovendien was het waterverbruik veranderd door een omschakeling van biomassa naar hoogovengas. Dankzij het WaaS-model van Ekopak kon Engie haar problemen in korte tijd oplossen, zonder zelf een aanzienlijke investering te moeten doen.

Installatie bij Vynova, Tessenderlo

Sinds de officiële opening door minister Demir in november 2023 draait onze installatie bij Vynova in Tessenderlo op volle toeren.

Deze nieuwe, ultramoderne waterinstallatie zal het chemiebedrijf voorzien van gedemineraliseerd water. Demin water is essentieel voor de productieprocessen, die water van de hoogste kwaliteit vereisen. De nieuwe installatie, een investering van 8 miljoen euro, zal geen grondwater meer verbruiken. Dankzij deze installatie op basis van membraantechnologie kunnen we de ecologische voetafdruk van Vynova verkleinen en bijdragen aan de verwezenlijking van de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf.


Synergie met H2O Production

Bovenstaand project bij Engie resulteerde in een geweldige samenwerking met H2O Production, dat sinds 2022 deel uitmaakt van de Ekopak groep. Hun technologieën voor de productie van deminwater en hun expertise in het regenereren van harsen is een sterk voordeel gebleken voor Ekopak. De mengbed-ionenwisselaars van H2O Production worden gebruikt voor het polijsten van het deminwater bij Engie.

Bidons van H2O Production

Changemakers Awards

We zijn blij genomineerd te zijn voor de Changemakers Awards, georganiseerd door De Tijd & L’Echo. Op de lijst van genomineerden staan Belgische bedrijven uit verschillende sectoren die de toekomst vormgeven door duurzame en groene oplossingen te creëren en te integreren.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking op 12 maart.Update nieuw hoofdkantoor, De Prijkels


Wist je dat we verhuizen naar een nieuw hoofdkantoor in Deinze? De bouwwerken zijn momenteel in volle gang. Het gebouw zal volledig energieneutraal zijn!

We delen graag enkele foto’s van de huidige stand van zaken. We kijken ernaar uit om je volgend jaar in ons nieuwe gebouw te verwelkomen. (Industrieterrein De Prijkels, Deinze)