Ga naar de inhoud
Ekopak header
  • Ekopak
  • Dit was 2023 bij Ekopak

Dit was 2023 bij Ekopak

Naarmate het einde van het jaar vordert, zetten we graag de Ekopak hoogtepunten van 2023 op een rij. Het was alvast een boeiend en uitdagend jaar. We vlogen er in 2023 meteen in met de aankondiging van enkele nieuwe projecten.

Nieuwe projecten

Ekopak zal voor de nieuwe fabriek van NX Filtration in Nederland de waterbehandelingsinstallatie voorzien. De Ekopak installatie, die de membraanmodules van NX Filtration zelf zal bevatten, gaat rivier- en oppervlaktewater opwaarderen tot proceswater.

Daarnaast heeft Ekopak France ook niet stilgezeten. We haalden het eerste grote Water-as-a-Service (WaaS) project binnen bij Total Energies in Grandpuits, Frankrijk. Via het WaaS-model zal Ekopak de klant volledig ontzorgen op vlak van waterhergebruik.

Wereldwaterdag

Op 22 maart is het Wereldwaterdag, een belangrijke dag voor ons! De behoefte aan veilig water is nog steeds groot, vooral in Afrika waar het gebrek aan infrastructuur leidt tot een gebrek aan centrale levering van schoon en veilig drinkwater. Sinds 2021 steunen wij Water.org. Op 22 maart schonken we met trots 5000 USD (€4500) aan deze geweldige organisatie. Met deze donatie krijgen 1000 mensen toegang tot veilig drinkwater!

Overname sectorgenoot Global Water & Energy

In september meldden we de overname van Global Water & Energy (GWE), een private onderneming met hoofdzetel in Brugge (België) en filialen in Europa, Zuidoost-Azië en Noord-Amerika. Het bedrijf is expert in oplossingen voor de behandeling van industrieel afvalwater, hergebruik van water en de productie van groene energie. Met deze overname wordt Ekopak een full solution partner en een wereldspeler op vlak van waterhergebruik! De Ekopak groep telt nu in totaal 230 werknemers wereldwijd.

Activiteiten met het E-team

Intern stonden er verschillende activiteiten op het programma. Zo vierden we in maart ons jaarlijks personeelsfeest. We leerden op een sportieve manier onze nieuwe thuishaven Deinze kennen. Daarnaast namen we deel aan tal van evenementen zoals Antwerp 10 miles, Teamtrophy Deinze, Corporate Cycling Challenge en de Leieloop. Wil je ook ons E-team vervoegen? Kijk dan zeker naar onze vacatures.

teamtrophy Deinze ekopak

Eerste geïntegreerd jaarverslag

Wist je dat we sinds 2021 beursgenoteerd zijn? In 2022 publiceerden we ons eerste jaarverslag. Dit jaar gingen we een stap verder en kozen we meteen voor een geïntegreerd jaarverslag. We gaan dieper in hoe Ekopak precies waarde creëert op financieel, milieu- als sociaal vlak. Duurzaamheid dragen wij hoog in het vaandel, dit is nu ook volledig geïntegreerd in ons rapport.

Start werken nieuw bedrijfspand

In 2022 kondigden we de investering van een nieuw bedrijfspand in Deinze aan. Afgelopen zomer gingen de grote ruwbouwwerken van start. Het nieuwe gebouw vormt een concrete illustratie van de visie van Ekopak naar duurzaamheid. Het omvat alles om volledig zelfvoorzienend te zijn op vlak van energie en waterverbruik. Het gebouw zal in de loop van 2024 en begin 2025 in gebruik genomen worden.

Trotse sponsor Soudal Quick-Step

Wie Ekopak kent, weet ondertussen al dat we grote wielerfanaten zijn. Ook dit jaar waren we opnieuw officiële shirtsponsor van de Wolfpack (team Soudal Quick-Step). Je kan ons logo bewonderen op de officiële wielertruitjes en op de drinkfles. Daarnaast zijn we ook trotse sponsor van de vrouwenploeg AG Insurance Soudal Quick-Step. We konden genieten van de vele overwinningen van de ploeg!

2e Editie Ekopak Cycling Tour

In oktober organiseerden we voor de 2e maal de Ekopak Cycling Tour. Samen met enkele van onze klanten, leveranciers en enkele renners van het Soudal Quick-Step Team fietsten we een prachtig parcours door de Vlaamse Ardennen. Met dit evenement maakten we ook van de gelegenheid gebruik om geld in te zamelen voor de organisatie Stop Darmkanker.

WAAS ASIA

Het WaaS business model blijkt een succes. Onze internationale uitbreiding gaat verder met de oprichting van WaaS Asia, in samenwerking met Vyncke NV en Saku Rantanen. Water-as-a-Service Asia zal tegemoet komen aan de stijgende vraag naar duurzame oplossingen voor het hergebruik van water in Zuidoost-Azie en India.

We sluiten een spannend jaar af, blijf zeker ons avontuur volgen en we zien jullie graag in 2024!