Ga naar de inhoud
Ekopak header
  • Ekopak
  • Van regen- tot proceswater in volledig groen nieuwbouwproject

Van regen- tot proceswater in volledig groen nieuwbouwproject

Spaarzaam omgaan met water en milieu, daar staat EKOPAK voor. Als professioneel waterbehandelaar zijn we dan ook zeer vereerd de klant in dit volledig groen industrieel nieuwbouwproject te voorzien van een op maat gemaakt en energiezuinig waterrecuperatiesysteem. De volledig in hout opgetrokken plant werd voorzien van een groen dak om vertrekkende van regenwater via ultrafiltratie en omgekeerde osmose uiteindelijk tot het gewenste proceswater te komen.

In tegenstelling tot het elektriciteits- en stadswaternet laat de natuur zich niet zomaar bedwingen. Zo werd bij het ontwerp rekening gehouden met de mogelijkheid tot een gecontroleerde en volledige automatische afschakeling van de waterbehandeling bij een te kort aan zonne-energie en kan de installatie bij droogte overschakelen op stadswater met eenzelfde eindkwaliteit van het proceswater tot resultaat.

Een geslaagde uitdaging waarbij zowel de klant, het automatisatieteam als de R&D-afdeling samen een volledig autonome productie-eenheid tot stand hebben gebracht.