Ga naar de inhoud
Ekopak header
  • Ekopak
  • Save Water, Give Water

Save Water,
Give Water

Vandaag hebben in de wereld 785 miljoen mensen – dat zijn er 1 op 9 – thuis geen toegang tot veilig water. En 2 miljard mensen – 1 op 3 – hebben geen toegang tot een toilet. De watercrisis heeft een negatieve invloed op de gezondheid en de bestaansmiddelen van meer dan een derde van de wereldbevolking. Als we daar niets aan doen, dan krijgen ook wij vroeg of laat het deksel op de neus.

Logo water.org op een achtergrond van een rivier

Verandering, samen met Water.org

Samen met de wereldwijde organisatie Water.org wil Ekopak daar verandering in brengen. Ekopak maakt het zijn klanten via die weg mogelijk mee te voldoen aan de strenge eisen die steeds meer op het vlak van Environmental, Social en Governance (Milieu, Maatschappij en Governance) worden gesteld.

Vrouwen vullen kruiken met water uit de rivier

Voor miljoenen vrouwen, kinderen en gemeenschappen kan toegang tot veilig water problemen omzetten in mogelijkheden – een belangrijke stap om onderwijs, economische kansen en een betere gezondheid voor hen te ontsluiten.

Concreet: Ekopak ondersteunt Water.org om de levens van mensen in waterarme gebieden te veranderen door hun toegang tot veilig water mogelijk te maken. Daarvoor doet Ekopak zijn klanten het volgende aanbod: per medewerker van het klantbedrijf helpt Ekopak 1 gezin in het Zuiden aan watervoorziening. Klanten kunnen in dit aanbod instappen en de steun nog verhogen, zodat meer gezinnen in aanmerking komen.


Per medewerker van zijn klanten helpt Ekopak 1 gezin
in het Zuiden aan watervoorziening


Kinderen wassen hun handen aan kraantjes

Levensveranderende stap

Ekopak werkt voor deze uitdaging samen met Water.org, een wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet voor water en sanitaire voorzieningen in de wereld. De organisatie helpt mensen toegang te krijgen tot veilig water en sanitaire voorzieningen door middel van betaalbare financiering, zoals kleine leningen. Dit is een levensveranderende stap waardoor vrouwen hoop krijgen, kinderen gezond opgroeien en gezinnen een mooie toekomst voor zich hebben.

Al 30 jaar is het de missie van Water.org om water en sanitaire voorzieningen naar de wereld te brengen. De organisatie is opgericht door Gary White en Matt Damon, en werkt innovatieve financiële oplossingen voor de wereldwijde watercrisis uit.

Ekopak
Duurzaam ondernemen

ESG heeft alles te maken met drie centrale factoren: Environmental, Social en Governance (Milieu, Maatschappij en Governance). Oorspronkelijk is de term afgeleid van de ‘Triple Bottom Line’, bekend van het enkele jaren geleden veelgebruikte ‘People, Planet and Profit’ (PPP).

naar Water.org