Ga naar de inhoud
Ekopak header
  • Ekopak
  • Ekopak News Splash 3.

Ekopak News Splash 3.

We brengen je het laatste Ekopak nieuws met deze Ekopak News Splash. Ontdek hieronder updates over ons bedrijf, onze projecten en watergerelateerd nieuws.ūüĎá

Logo ArcelorMittal

ArcelorMittal als referentieklant – Gent, BE

Met trots kondigen we een langetermijnovereenkomst aan met ArcelorMittal, een wereldleider in staalproductie, om het waterbehandelingsproces in hun fabriek in Gent, Belgi√ę, te optimaliseren.

ArcelorMittal gebruikt kanaalwater voor het produceren van het proceswater voor de activiteiten in de fabriek in Gent. De voorbije jaren werd echter duidelijk dat de klimaatverandering een aanzienlijke impact heeft op de kwaliteit van het kanaalwater, waardoor ook de zuiveringsstrategie van dit water moet worden herzien. ArcelorMittal heeft daarom beroep gedaan op Ekopak om een aanvullende behandeling te implementeren om een consistente en hoogwaardige aanvoer van proceswater te garanderen.

Waterzuiveringsinstallatie bij NX Filtration РHengelo, NL

We boeken significante vooruitgang bij de bouw van de waterbehandelingsinstallatie voor het nieuwe hoofdkantoor van NX Filtration in Hengelo. Het project bestaat uit twee fasen: afvalwaterbehandeling door ontijzering + RO en oppervlaktewaterbehandeling met NX membranen zelf. 
 
Dit is niet onze eerste samenwerking met NX Filtration. In 2023 is de membraantechnologie voor zuiver water van NX Filtration¬†met succes ge√Įmplementeerd in onze installatie bij d’Arta.¬†Daarnaast werden deze membranen toegepast bij¬†piloottesten voor het¬†Waterkracht¬†project in Antwerpen.

Waterzuiveringsinstallatie bij NX Filtration
Presentatie van Global Water & Energy en Ekopak in het kantoor van Asahi.

Gezamenlijke pitch voor Asahi Brouwerij – Tokio

We hadden het genoegen om onze innovaties in (afval)waterbehandeling te presenteren aan Asahi, een grote Japanse bierbrouwerij, in het beroemde Asahi kantoor in Tokio. 

Global Water & Energy presenteerde haar succesvolle aanpak om brouwerijen wereldwijd te helpen hun watervoetafdruk te reduceren, door zich te richten op het hergebruik van afvalwater. Ekopak introduceerde haar AI-benadering voor het optimaliseren van de Total Cost of Ownership van waterhergebruikinstallaties door Ekopak Insights en Digital Twins toe te passen. 


Parlementair bezoek aan Ekopak installatie bij Takeda

Het Vlaams Parlement organiseerde voor verschillende parlementsleden uit heel Europa een interparlementaire conferentie over circulaire economie. 
Als onderdeel van deze circulaire economie waren we verheugd dat we geselecteerd werden als √©√©n van de gastbedrijven om deze beleidsvormers te ontvangen. We ontvingen meer dan 40 parlementsleden bij onze klant¬†Takeda¬†in Lessines (Belgi√ę). We benadrukten de succesvolle samenwerking met Takeda, deelden enkele¬†best practices¬†en gaven de aanwezigen een rondleiding door deze indrukwekkende installatie. Takeda recycleert maar liefst 1 miljoen liter afvalwater per dag!

Interparlementaire conferentie  bij Takeda
WaaS containers bij Takeda.

Publicatie resultaten 2e jaarhelft en volledig jaar 2023

Op 25 maart hebben we onze langverwachte resultaten voor de 2e jaarhelft en het volledige jaar 2023 gepubliceerd. Deze resultaten geven inzicht in onze prestaties en vorderingen van het afgelopen jaar.


Wist je dat het waterverbruik van AI in 2027 tussen de 4,2 miljard en 6,6 miljard m3 zou kunnen liggen, wat ongeveer de helft is van het verbruik van het Verenigd Koninkrijk per jaar?
Voor het beantwoorden van 10 tot 50 vragen zou ChatGPT, afhankelijk van de locatie en het tijdstip van het verzoek, evenveel water verbruiken als een fles van 500 ml.

Ekopak is klaar om de uitdagingen van nu en die van de toekomst aan te gaan.

AI