Ga naar de inhoud
Ekopak header
  • Ekopak
  • Ekopak News Splash 2.

Ekopak News Splash 2.

We brengen je het laatste Ekopak nieuws met deze Ekopak News Splash. Ontdek hieronder updates over ons bedrijf, onze projecten en watergerelateerd nieuws. Let’s dive in 👇

Opbouw installatie bij Clarebout – Warneton, BE


Clarebout is één van de belangrijkste producenten wereldwijd op gebied van diepvries aardappelproducten voor private labels.

Enkele weken geleden is Ekopak van start gegaan met de opbouw van de nieuwe proceswaterinstallatie in Warneton. Deze WaaS installatie combineert de meest geavanceerde filtratietechnolgieën voor de productie van 1,5 miljoen m³ duurzaam proceswater per jaar, die kan ingezet worden in de productie. 

Clarebout zal met deze installatie significant haar watervoetafdruk kunnen reduceren. 

WaaS container bij Clarebout site
Ekopak installatie bij Tialoc, Lier

Project voor Tialoc – Lier, BE


Het Belgische bedrijf DWS maakt sinds enkele jaren deel uit van Global Water & Energy, en daarbij dus ook van de Ekopak Group. DWS heeft voor Tialoc in Lier een complexe multibrandstof SKID geleverd voor tot 5 verschillende gasvormige en vloeibare brandstoffen en afvalstromen.

Deze SKID werd geleverd aan de site van Indaver in België als onderdeel van het P2C-project, waar Indaver jaarlijks 65k ton kunststof zal recycleren. Een project dat perfect past in de visie van DWS om te werken aan een meer circulaire economie met een focus op hernieuwbare energie.

Opstart bij Heineken – Den Bosch, NL

Heineken is een bierbrouwerij uit Nederland, die actief is in 192 landen. Global Water & Energy (GWE) is een trouwe partner en voorziet Heineken van verschillende afvalwaterzuiveringsinstallaties over de ganse wereld.

Na het succes van de Anubix™-T reactoren bij de Heineken brouwerijen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is nu Den Bosch in Nederland aan de beurt. Door de steeds verdergaande energie recuperatie in de brouwerijen wordt het afvalwater kouder. De hoge Anubix™-T reactoren bij Den Bosch zijn speciaal ontworpen voor de lage temperatuur vergisting van het koudere afvalwater. 


World Water Day

World Water Day wordt elk jaar gehouden op 22 maart. De aandacht wordt gevestigd op de 2,2 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilig water en er wordt gefocust op het ondernemen van actie om de wereldwijde watercrisis aan te pakken.

Enkel Europa verbruikte in 2020 ongeveer 286 miljard m³ water, 45% van deze wateronttrekkingen ging naar de industrie (excl. agricultuur). Ekopak wil deze bedrijven helpen door volop in te zetten op innovatieve technologieën voor waterrecyclage.

Dit jaar staat World Water Day in het teken van water voor welvaart en vrede, met als doel een duurzaam waterbeheer te genereren.

Poster Water for Peace, Word Water Day

Eko-Wolf-Pak


Het wielerseizoen is volop van start gegaan! Wist je dat we ook dit jaar trotse shirtsponsor zijn van de wielerploeg Soudal Quick-Step en de vrouwenploeg AG Insurance Soudal (beide genaamd “The Wolfpack”)? 

Water is niet alleen van essentieel belang voor de natuur en het dagelijks leven, maar ook voor sportprestaties. Patrick Lefevere, CEO van Soudal Quick-Step, benadrukt de waarde van de samenwerking met Ekopak, waarbij hij opmerkt dat beide partijen streven naar internationale groei en een voorbeeld willen zijn op het gebied van duurzaamheid.