Ga naar de inhoud
Ekopak header
  • Ekopak
  • Ekopak krijgt aankooporder van NX Filtration voor de waterbehandeling van hun nieuwe fabriek in Hengelo, NL.

Ekopak krijgt aankooporder van NX Filtration voor de waterbehandeling van hun nieuwe fabriek in Hengelo, NL.

Ekopak (EKOP:xbru), een ESG-gedreven onderneming gespecialiseerd in decentrale, circulaire wateroplossingen, gaat de waterbehandelingsinstallatie voorzien voor de nieuwe fabriek van NX Filtration (AMS: NXFIL), de wereldwijde leverancier van baanbrekende directe nanofiltratie (dNF) membraantechnologie voor zuiver water.

In 2021 kondigde NX Filtration de bouw van hun nieuwe fabriek in Hengelo in Nederland aan. Deze nieuwe fabriek zal de expansie van het bedrijf ondersteunen en de productiecapaciteit fors verhogen. De innovatieve membraamtechnologie van NX Filtration maakt het mogelijk om water in één stap te zuiveren van een breed scala aan microverontreinigingen, met grote besparingen op energie en chemicaliën. Het bedrijf kan in hun nieuwbouw op termijn jaarlijks meer dan 120.000 membraanmodules produceren.

Om het productieproces optimaal te verduurzamen heeft NX Filtration gekozen voor het gebruik van circulair water via een waterbehandelingsinstallatie van Ekopak. De Ekopak installatie, die de membraanmodules van NX Filtration zelf zal bevatten, gaat rivier- en oppervlaktewater opwaarderen tot proceswater.

Deze nieuwe samenwerking is een belangrijke stap in het realiseren van de lange termijn ambities in het non-WaaS segment van Ekopak, met impact in 2023.


Pieter Loose, CEO Ekopak: “We zijn blij met deze samenwerking met NX Filtration, we zijn beide actief in de ‘watermarkt’ en streven beide naar hetzelfde doel, namelijk de vernieuwing en verduurzaming van de watermarkt. Ik kijk uit naar de realisatie van dit project en andere toekomstige projecten met het bedrijf.”

Michiel Staatsen, CEO NX Filtration: “De bouw van onze nieuwe fabriek is een belangrijke stap in de groeistrategie van NX Filtration. Met onze eigen waterzuiveringsinstallatie willen wij zelfvoorzienend worden qua water, en we maken hierbij natuurlijk gebruik van onze eigen efficiënte dNF technologie. Ekopak heeft al ruime praktijkervaring met onze dNF membranen en ik ben zeer verheugd over onze samenwerking voor dit project.”

De nieuwe fabriek van NX Filtration zou operationeel moeten zijn in de eerste helft van 2024.Over Ekopak

Ekopak is een ESG-gedreven onderneming die circulaire wateroplossingen op de markt brengt. De oplossingen van Ekopak bieden industriële klanten de mogelijkheid om hun waterverbruik uit het openbare net op een duurzame, betrouwbare en rendabele manier significant te verlagen. Ekopak focust daarbij op een optimalisatie van het watergebruik met behulp van containerwaterzuiveringsunits die netonafhankelijke waterbronnen zoals regen-, oppervlakte- en/of afvalwater omzetten in zuiverder water dat in de industriële processen van de klant kan worden gebruikt en hergebruikt.
De aandelen van Ekopak zijn genoteerd op Euronext Brussels (ticker EKOP).

Over NX Filtration

NX Filtration is een leverancier van directe nanofiltratie membraantechnologie voor de productie van zuiver en betaalbaar water ter verbetering van de levenskwaliteit. Haar directe nanofiltratietechnologie verwijdert in één stap microverontreinigingen (waaronder farmaceutische producten, geneesmiddelen, PFAS en insecticiden), kleur en selectieve zouten, maar ook bacteriën, virussen en nanoplastics, uit water en biedt tegelijkertijd sterke duurzaamheidsvoordelen. Meer informatie over NX Filtration vindt u op www.nxfiltration.com.


Voor meer informatie, contacteer:

Melissa Vanhoecke – Marketing Manager, Ekopak – marketing@ekopak.be