Ga naar de inhoud
Ekopak header
  • Ekopak
  • Duurzame drinkwaterproductie

Duurzame drinkwaterproductie

In het kader van duurzaam ondernemen werd bij deze klant de volledige waterhuishouding herzien met als doel rendement, kwaliteit en milieu-impact te optimaliseren.

55 m³/u aan brut water wordt aan de hand van ontijzering, ontmanganing, desinfectie met ClO2 en nanofiltratie omgezet tot drinkbaar water. Nanofiltratie vervangt de klassieke methode van ontharden via ionenwisselaars die door regeneratie met zout voor een hoge lozing aan chloriden zorgen. Bij deze filtertechniek worden calcium- en magnesiumionen op lage druk tegen gehouden door een semipermeabel membraan waardoor kalkvorming in het verdere proces uitgesloten wordt.

De klant koos bewust voor een EKOPACK systeem. Het bouwen in containers gaf de mogelijkheid om het fabrieksterrein optimaal te benutten zonder in te boeten op ruimtegevoel aan de installatie. Naast de filterruimte bestaan de containers dan ook uit afgescheiden elektrische, chemische en CIP-modules. Dit alles om het gebruiksgemak voor de operatoren aanzienlijk te verhogen. Naast uitgebreide hands-on trainingssessies staat het EKOPACK team 24/7 klaar om via remote access een continue werking te garanderen.

Niet onbelangrijk in de keuze voor containers is dat door het plug and play principe de installatie op 1 week tijd werd aangesloten en opgestart.