Ga naar de inhoud
Ekopak header

News Splash 6

We brengen je het laatste Ekopak nieuws met deze Ekopak News Splash. Ontdek hieronder updates over ons bedrijf, onze projecten en watergerelateerd nieuws.👇

Officiële opening FrieslandCampina, Cikarang

Op 2 juli vond de officiële opening plaats van de nieuwe zuivelfabriek van FrieslandCampina in Cikarang, Indonesië! Deze moderne fabriek is met oog voor mens en milieu gerealiseerd.

Global Water & Energy, onderdeel van de Ekopak Groep, verzorgde de volledige watervoorziening via geavanceerde waterzuivering, afvalwaterzuivering en een waterrecuperatie-installatie. Duurzame innovaties zoals biomassaketels, hergebruik van afvalwater en een dak bedekt met zonnepanelen dragen bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot met 45 procent, een besparing van 22 procent op elektriciteit en 25 procent op waterverbruik. 🌱

Lees hier het volledige persbericht van FrieslandCampina.

FrieslandCampina installation at Cikarang

Tips & tricks om water te besparen

De zomer is begonnen!
Ook thuis is het belangrijk om efficiënt met water om te gaan. Ken je onze handige watertips en -tricks nog? Door deze toe te passen, bespaar je niet alleen water, maar ook geld.
Ontdek hier onze watertips en -tricks.

Quick tips

Bezoek nieuw hoofdkantoor

De bouw van ons nieuwe hoofdkantoor in Deinze is aanzienlijk gevorderd. Om een eerste indruk te krijgen van Ekopak’s toekomstige werkplek, hebben we op 18 juni een werfbezoek georganiseerd voor onze medewerkers.

Dit was een geweldige kans om de voortgang van dichtbij te bekijken en een eerste indruk te krijgen van de nieuwe werkomgeving.

Site visit at new HQ Ekopak

Ekopak behaalt Bronzen Medaille van EcoVadis


Ekopak heeft de Bronzen Medaille van EcoVadis ontvangen! Deze erkenning plaatst ons bij de beste 35% presterende bedrijven die het afgelopen jaar door EcoVadis zijn beoordeeld en benadrukt onze toewijding aan duurzaamheid en uitmuntendheid.

EcoVadis, een gerenommeerde leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen, evalueert bedrijven wereldwijd op hun prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en ethiek. Deze onderscheiding onderstreept onze inzet voor duurzame praktijken en voortdurende verbetering.

Brugge verwelkomt Sales Directors


Deze maand hebben we de Sales Directors uit Latijns-Amerika, Indonesië, Europa en de Verenigde Staten verwelkomd op het kantoor van GWE in Brugge. Deze bijeenkomst is een uitstekende gelegenheid om van elkaar te leren, de bedrijfsresultaten te bespreken en best practices op het gebied van industriële afvalwaterzuivering uit te wisselen.

Sales Directors of GWE

Logo Circeaulair and ekopak on new jersey Soudal Quick-Step for Tour de France

Circeaulair sluit zich aan bij Soudal Quick-Step tijdens de Tour de France


We zijn trots om aan te kondigen dat Circeaulair, een joint venture tussen Ekopak Sustainable Water en EPICo², te zien is op de truitjes en bib shorts van zowel het wielerteam Soudal Quick-Step als het AG Insurance Soudal damesteam tijdens de Tour de France! Heb jij de nieuwe truien al gezien?

Deze samenwerking vergroot het bewustzijn van onze missie om circulair watergebruik in de industrie te bevorderen.