Ga naar de inhoud
Ekopak header
  • Ekopak
  • Ekopak stelt wijzigingen Raad van Bestuur voor

Ekopak stelt wijzigingen Raad van Bestuur voor

Nieuwe benoemingen Raad van Bestuur Ekopak NV

Op de volgende Aandeelhoudersvergadering zal Mevr. Valerie Dejaeghere voorgesteld worden als nieuwe, bijkomende onafhankelijk bestuurder.

Verder werd, op basis van het advies van het Remuneratie- en Nominatiecomité van Ekopak NV, Kurt Trenson* vanaf 22 december 2022 benoemd als niet-uitvoerende bestuurder. Hij neemt de plaats in van Ben Jansen**, die vrijwillig aftreedt als niet-uitvoerende bestuurder (met het oog op andere benoemingen binnen de Alychlo portfolio bedrijven).

Diverse en evenwichtige samenstelling

Bij goedkeuring van de benoemingen door de Algemene Vergadering, zal de Raad van Bestuur vanaf 9 mei 2023 bestaan uit acht leden, waarvan drie onafhankelijke bestuurders. De Raad van Bestuur blijft daarmee voldoen aan de specifieke vereisten inzake genderdiversiteit zoals bepaald in artikel 7:86 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen. Daarbij zullen de voorgestelde wijzigingen blijven bijdragen aan een gediversifieerde en evenwichtige samenstelling met ervaren industrieleiders en domeinexperten binnen de Raad van Bestuur van Ekopak NV; die voldoet aan de diversiteitseisen op basis van professionele ervaring, kennis en expertise.


Meer over de nieuwe leden


Mevr. Valerie Dejaeghere heeft een master Toegepaste Economische Wetenschappen van KU Leuven en vervolledigde executive programs in Strategic Excellence en Sustainability Management in respectievelijk Columbia Business School en Vlerick Business School. Ze heeft jarenlang ervaring opgedaan bij ExxonMobil in diverse nationale en internationale managementfuncties in Europa en Verenigde Staten. In 2022 vervoegde ze Qpinch waar ze CEO is sinds januari 2023.

Dhr. Kurt Trenson  heeft een master Toegepaste Economische Wetenschappen en volgde een MBA International Management. Na zijn studies werkte hij 22 jaar in diverse senior functies bij KBC Bank. In april 2022 werd hij aangesteld als CFO bij Alychlo NV.

* Dhr. Kurt Trenson als vaste vertegenwoordiger van TREFI BV

** Dhr. Ben Jansen als vaste vertegenwoordiger van BVJS BV.