Ga naar de inhoud
Ekopak header
  • Ekopak
  • Ekopak sponsort vrouwenwielerploeg AG Insurance Soudal Quick-Step

Ekopak sponsort vrouwenwielerploeg AG Insurance Soudal Quick-Step

Bij Ekopak houden we van fietsen en sport! Vorig jaar kondigden we onze samenwerking met het Quick-step Alpha Vinyl team (of de Wolfpack) aan. Nu zijn we verheugd te kunnen aankondigen dat we vanaf 2023 ook officiële shirtsponsor zijn van het dameswielerteam AG Insurance Soudal Quick-step. Het is voor ons een vanzelfsprekende keuze om deze jonge, talentvolle rensters te ondersteunen. Net als de sponsoring bij Quick-step Alpha Vinyl is ons logo te bewonderen op de borst van de officiële wedstrijdshirt.


“AG Insurance – NXTG” wordt “AG Insurance Soudal Quick-Step”

In maart 2022 kondigde het team aan dat Patrick Lefevere zich bij teammanager Natascha den Ouden zou voegen als onderdeel binnen de structuur van het development team, dit met AG Insurance voor een meerjarige deal. Ze krijgen nu het gezelschap van Soudal en Quick-Step, die ook de mannenploeg van Patrick ondersteunen en waardoor iedereen bij de Wolfpack-familie komt. 

AG Insurance – Soudal Quick-Step heeft een unieke filosofie, met een focus op jonge getalenteerde rensters in verschillende leeftijdsgroepen, namelijk van U19 en U23 tot senior niveau. Deze opleidingsstructuur ondersteunt deze jonge dames in hun ontwikkeling en biedt hen de sleutel naar “Unlock your potential”, zoals het motto van het team luidt. De helft van dit eliteteam bestaat komend seizoen dan ook meisjes die doorgroeien uit de U23. Het project is geïnitieerd door Natascha den Ouden, die getalenteerde dames een bredere basis en een steunpilaar wilde aanbieden om geleidelijk hun potentieel te ontgrendelen en waarbij Patrick Lefevere zijn ervaring gebruikte om de juiste partners toe te voegen, waardoor zo een eliteteam kon worden gevormd.

CEO Patrick Lefevere: “We zijn blij met de komst van AG Insurance als titelpartner voor dit avontuur. Hun verbintenis stelt ons in staat om onze strategie voor de ontwikkeling en groei van deze dames te verwezenlijken. Alle partijen die hun schouders zetten onder onze damesploeg zijn reeds verschillende jaren actief in het wielrennen, waardoor ze bekend zijn met het reilen en zeilen binnen de wielerwereld. Een factor die uiteraard van uiterst belang is indien je samen iets wil opbouwen. Dit alles is ook mede mogelijk gemaakt dankzij het engagement en de inzit van enkele partners van het herenteam. Naast Soudal & Quick-Step wouden ook enkele anderen van onze shirtsponsors zoals: Specialized, Castelli, Ekopak, Janom & Safety Jogger deel uitmaken van dit team met als doel om samen iets unieks op te bouwen. Hun commitment helpt het vrouwenteam om nog competitiever en sterker deel uit te maken van het vrouwenwielrennen.  Zij zullen ons op deze manier de nodige stabiliteit weten te bieden voor de komende jaren.”

Teammanager Natascha den Ouden: “De samenwerking met hoofdsponsor AG Insurance is voor dit team een echte match made in heaven. De waarden van AG Insurance, namelijk: Care, Dare, Deliver & Share zijn een uitstekende weerspiegeling van de waarden die wij binnen ons team hoog in het vaandel dragen. Zorg dragen voor mekaar, elkaars prestaties naar een hoger level tillen, grenzen verleggen, verbondenheid, … al die facetten zijn onderdeel van onze identiteit. Het partnership tussen AG Insurance – Soudal Quick-Step en het ontwikkelingsproject binnen het vrouwenwielrennen dat ik enkele jaren geleden heb opgericht, vormt dan ook de kers op de taart.”