Ga naar de inhoud
Ekopak header
  • Ekopak
  • Circeaulair maakt intrede op shirt Soudal Quick-Step Tour de France

Circeaulair maakt intrede op shirt Soudal Quick-Step Tour de France

Logo Circeaulair

PERSBERICHT

Heb jij het al gespot? Het logo van Circeaulair prijkt vanaf nu op de shirts en bibshorts van de wielerploeg Soudal Quick-Step en de vrouwenploeg AG Insurance Soudal. Het logo van Circeaulair zal tijdens de gehele Tour de France en Tour de France Femmes met de teams meerijden!

 

Dit weekend begint de wielerploeg Soudal Quick-Step hun avontuur in de Tour de France met een nieuwe outfit. Het Grand Depart vindt dit jaar plaats in Firenze, de bakermat van de Renaissance, een stad beroemd om haar cultuur, kunst en architectuur. De meest beroemde inwoner van deze regio is ongetwijfeld Leonardo da Vinci, geboren zo’n 50 kilometer buiten Firenze.

Da Vinci creëerde talloze opmerkelijke kunstwerken, ingenieurswerken, beeldhouwwerken en architecturale ontwerpen, en stond ook bekend om zijn theoretische concepten. Een van zijn bekende uitspraken is “Water is de drijvende kracht van de natuur”. Daarom is het passend dat in de thuisbasis van Da Vinci het logo van Circeaulair te zien zal zijn, een onderneming die bedrijven helpt bij de overstap naar gerecycled water.

Circeaulair is een joint venture tussen Ekopak Sustainable Water (ook officiële shirtsponsor) en het Belgische infrastructuurfonds EPICo². Het doel van Circeaulair is om de industrie te ontkoppelen van het drinkwaternetwerk en circulair watergebruik te bevorderen. Door dit jaar het logo van Circeaulair prominent in beeld te brengen tijdens de Tour de France, streeft Circeaulair ernaar om de merkbekendheid en zichtbaarheid in heel Europa te vergroten.

“De zichtbaarheid die onze samenwerking met Soudal Quick-Step tijdens de Tour de France oplevert, is van onschatbare waarde. Met miljoenen kijkers van over de hele wereld is het een kans om de kritieke kwestie van duurzaam watergebruik onder de aandacht te brengen en een breed publiek te betrekken bij onze missie om industrieel watergebruik te transformeren.”

Sinds onze samenwerking met Ekopak enkele jaren geleden zijn we onder de indruk van hun inzet voor het waterprobleem en hebben we veel van hen geleerd. Het Circeaulair-project toont nog meer aan hoe toegewijd ze zijn aan innovatief denken en leiderschap op het gebied van watermanagement. We zullen met trots hun logo dragen tijdens de Tour de France dit jaar.


Over Circeaulair

Circeaulair is opgericht in 2023 als joint venture tussen Ekopak Sustainable Water en EPICo². Circeaulair is een nieuw concept dat bedrijven en bedrijventerreinen voorziet van circulair water. Concreet wordt het effluent (of gezuiverd afvalwater) afkomstig van de lokale rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI), omgezet in proceswater voor industriële doeleinden. Dit gebeurt via een waterzuiveringsinstallatie die Ekopak vlakbij de RWZI zal plaatsen. Van hieruit wordt een nieuw leidingnetwerk aangelegd dat het proceswater rechtstreeks naar het bedrijf of het bedrijventerrein transporteert. Dit leidingnetwerk zorgt voor de levering van gerecycled proceswater. Circeaulair stelt bedrijven in staat om zich te wapenen voor de toekomst. Ieper en Harelbeke zijn de eerste steden in België waar Circeaulair van start gaat.

Circeaulair is ook één van de geselecteerde investeringsprojecten binnen de Belgische Blue Deal Context en heeft een subsidie van 2,6 miljoen euro weten te verkrijgen in het kader van de “Blue Deal Circulaire Waterzuiveringsinstallaties effluent hergebruik”.

Meer informatie: www.circeaulair.be

Blue deal banner

Over Ekopak Sustainable Water

Ekopak is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in circulaire wateroplossingen. De oplossingen van Ekopak bieden industriële klanten de mogelijkheid om hun waterverbruik uit het distributienetwerk aanzienlijk te verminderen op een duurzame, betrouwbare en kosteneffectieve manier. Hiertoe richt Ekopak zich op het optimaliseren van het waterverbruik met mobiele waterbehandelingsunits die netonafhankelijke waterbronnen, zoals regenwater, oppervlaktewater en/of afvalwater, omzetten in zuiverder water dat kan worden gebruikt en hergebruikt in de industriële processen van de klant.

Alle aandelen van Ekopak staan genoteerd op Euronext Brussel (ticker EKOP).

Meer informatie: www.ekopakwater.com

Over EPICo²

EPICo² (European Projects Investment Company) is een infrastructuurfonds uit de Benelux dat investeert in maatschappelijk relevante infrastructuurprojecten. EPICo², met de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV als investeerder, investeert in de ontwikkelings-, bouw- en exploitatiefase van infrastructuurprojecten en -bedrijven in de Benelux en elders in Europa. Het richt zich op maatschappelijk relevante thema’s zoals de energietransitie, digitale transformatie en duurzame mobiliteit en transport.

Meer informatie: www.epicofund.eu

Voor meer informatie, contacteer:

Melissa Vanhoecke – Marketing Manager
+32 496 36 22 17 | marketing@ekopak.be

Phil Lowe – Communicatiemanager – Soudal Quick-step
+32 490 11 07 16 | lowe@decolef.com